På Facebook har jeg i april lagt fotos op...

Her i disse coronatider, kan jeg ikke vise min samling frem, men valgt at lave en fotokallender for april....

I april har jeg på Facebook lagt en lille fotoserie op hver dag... (stort som småt). Her på siden er der kun et foto pr. dag, men flere foto i gruppen på Facebook : nimbus danmarks motorcykel / dnt.

Hvis der er nogle der har noget de er i tvivl om jeg er interesseret i, så send en mail pal@sde.dk eller sms 61372576.

30. april - Sidevognslygter

30. april - I samlingen har jeg også forskellige "spændende" reservedele, og her har jeg en stor sværhed for sidevogns lygter. Bl.a. de to forskellige dåselygter, Bosch, Wiitoq-Bottin, Brenner Ermax mm. (nogle af dem var udlånt til DNT museet i 2019).

29. april - tegninger af Gunnar Hansen...

29. april - Når man samler Nimbus og Nilfisk, kan man ikke undgå at støde på disse fede tegninger af Gunnar Hansen, som var reklametegneren på F&N i over 25 år. Han lavede bl.a. også tegneserierne Molboerne - Professor Krumtap, samt lavede tegninger (vinetter) til mange bøger. tegnede flere sjove mænd til annoncer mm. Jeg har også et par enkelte originale tegninger.

28. april - Effekter fra FISKER & NIELSEN

28. april - Har man sagt Nimbus og Nilfisk har man også sagt Fisker & Nielsen. Effekter som er meget sjælden, org. stempel, lakstempel, dørskilt (lånt af Anders),Bridges melder, brev fra Stauning, 3 store facade bogstaver fra teksten FISKER & NIELSEN - jeg har F & N, havde ikke plads til de andre (desværre).

27. april - Nimbus transfers - klistermærker

27. april - Nimbus transfers - laktranfers - overførings mærker - klistermærker, ja de findes i mange versioner, samt nogle fik lavet deres egne eller ekstra mærker til montering på Nimbussen, eks. Enghave Motor og M. Nielsen.

26. april : Nimbus brochure fra bl.a. forhandlerne...

26.april - Nimbus brochure - fra bl.a. forskellige forhandler - Den 17. april viste jeg ting fra Dreiager, men er er bl.a. specielle fra C.V. Hansen, Enghave Motor, en svensk, samt en lille sjælden "prøvtryk" mm.

jeg er interesseret, hvis der er nogle, der har nogle jeg ikke har !

25. april : Nimbus sidevogns brochure

25.april - Nimbus sidevogns brochure, har også i samlingen brochure fra andre sidevogns firmaer, Acap, Bender, Star, Steib, Master m.fl. Jeg er meget interesseret i alle slags.

24. april : Brochure model C - høj forgaffel.

24. april : Brochure model C - høj forgaffel. Igen med varianter; "Gilleleje Havn", her på Portugisisk, samt indvendig findes den med rød eller grøn Nimbus. Man gad åbenbart ikke lave nyt foto, man har tegnet forgaffel og lygte på det gamle foto, hvor de på græsset. (findes også med lav forgaffel).

23. april - originale ting fra P.A. Fisker....

23. april : Måske ikke så meget med Nimbus at gøre, men originale ting fra P.A.Fisker, eks. postkort skrevet i 1902, hvor han drømmer om "fisher building", Festsang fra hans bryllup, og krondiamantbryllup, bordplan, menukort, henvisning til hans nye kontor mm.

(Ting som jeg syntes er sjove/historiske),

22. april : Effekter fra Nimbus Klubben af 1925.

22. april : Effekter fra Nimbus Klubben af 1925 - Medlemskort nr. 1 -Harry Dreiager (1968) - gamle medlemslister - programmer - love. (Nimbus Klubben er den klub vi idag kalder Rør-klubben)

21. april - Private foto - både enkelte og hele album.

21.april - Private foto - både enkelte og album er altid spændende at kigge på, har en del både af rør og humlebi - samt private foto af Acap-manden og af Anders Fisker m.fl.

20. april - Nimbus brochure med lave fortøj....

20.april - Nimbus brochure - Her er det kun med lave fortøj, og igen her er der "ens", men med forskellige bagsider, forsider og andre små "historiske" samler ting.

19. april - udpluk af gamle fakturaer / regninger fra Nimbusforhandler.

19. april - Et lille udpluk af gamle fakturaer / regninger fra forskellige Nimbus forhandlere, det er sjovt at se priser mm. På nogle af dem er der stelnummer så kan man se hvad der er blevet lavet på Nimbussen. Flere af forhandlerne har skiftet adresse, logo, papirstørrelse mm. (lidt historisk og sjov).

18. april - Jørgens Wulfram's mappe med Pas, foto, avisartikler mm.

18. april - Jørgen Bitsh og Jørgen Wulfram kørte til Cape Town i Sydafrika, det er mest Bitsch, man har hørt om, men Wulfram var også en del af motorsporten. Jeg var så heldig at få han originale PAS med alle stemplerne fra turen til Cape Town, samt en del artikler fra diverse blade, fotos mm. De lavede bl.a. bogen Den Eventyrlige Afrikafærd, den findes i flere indbindinger samt på svensk.

17. april - Dreiager ting - vejledninger - reservedelskataloger mm.

17. april - For ca. 6 år siden fik jeg mange sjove ting fra Erling Dreiager, hvis far var var Harry Dreiager og drev Nimbus forhandling i Kbh. gl. lejekontrakter, næringsbrev, Flere udgaver af vejledninger, reservedelskataloger, egne brochure mm. Bl.a. et jubuilæumskort, tegnet af Gunnar Hansen - Tak til Erling.

16. april - originale hæfter Nimbus Nyt.

16. april - Originale hæfter Nimbus Nyt - et hæfte/blad med små historier, fortæller lidt om forskellige modeller mm. De kvikke se også at jeg har flere ens, men det skyldes at de er trykt med forskellige bagsider (forhandlere) rabatkupon mm. DNT's købmand/hjemmeside sælger nogle pæne genoptryk, men jeg har også ekstra originale til salg.

15. april - Nimbus tryk klicheer og hæfter...

15. april - Nimbus tryk klicheer i bly og plast, samt hæfter med forslag til brug i annoncer, til artikler og forhandler annoncer.

14. april - Diverse stofmærker - både gamle og nye...

14. april - Diverse stofmærker, både originale gamle og mange nyere, bl.a. fra forskellige lokalklubber.

13. april - Private foto

13. april - Private foto hvor en Nimbus er på - det er både model A/B "Kakkelovnsrør" og C "Humlebien", både enkelte og hele fotoalbum søger jeg.

12. april - Nimbus vejledninger til model C

12. april - Diverse Nimbus vejledninger - Der er dem fra A/S Fisker & Nielsen og dem fra forskellige Nimbus forhandler. Der er flere forskellige, da hæfterne blev ændret ved motornummer osv. så er der også dem fra forhandlerne, som havde flere forskellige måder at skrive deres adresse, telefonnummer, logo mm på.

11. april - Samlemærker - frimærker - julemærker - mærkat

11. april - Samlemærker - frimærker - julemærker - mærkat - ja de har mange navne.... et lille udpluk fra mappen - nogle har jeg i enkelt mærker andre i ark.

10. april - Nimbus - model D - ringbind - cirkulære mm.

10. april - Reservedelskatalogerne model C - var i Ringbind ved forhandlerne... de to små tv. 48ér kataloget, hvilke er et af de bedste, da der både er lav og høj model mm. th. 38 som ringbind (sjælden) så er der de store fra ca. 1951 og nyere. i hæfterne er der bl.a. vejledning til 1934, hæfte med specialværktøj, Tekniske Cirkulære, garantibevis, og et kursusbevis på 2 dags kursus på fabrikken.

9. april - Vejledninger og reservedelskataloger til Rør.

9. april - Vejledninger og reservedelskataloger til Nimbus model A/B (Kakkelovnsrøret). Jeg mangler stadig nogle forskellige årgange, samt brochure, så kontakt mig hvis du har et eller andet.

8. april - Bøger mm fra A/S Fisker og Nielsen

8. april - Bøger mm fra A/S Fisker og Nielsen - jubilæumbog 25 år (1931), så er der kassetten med to bøger fra 50 års jubilæumet, dertil menukort, tændstikker, drinksbilleter. Så er der P.A. Fiskers bog "Mit Levnedsløb" som kom i forbindelse med hans 100 års fødselsdag, udlveret til familie og gode forretningsforbindelser.

7. april - stelplader

7. april - stelplader - findes i mange versioner - udgaver - samt materialer....

6. april - Originale vimpler med Nimbus tekst....

6. april - Originale vimpler med Nimbus tekst....

5. april - Polkaler og plaketter fra "Nimbus Klubben".

5. april - Polkaler og plaketter fra "Nimbus Klubben". - Den gamle "Nimbus Klubben" blev stiftet i 1925 på Lindekroen - pokalen til venste er netop fra 1925 og sponseret af Lindekroen, måske den første pokal i klubben ? - Plaketterne fik man ved løb, samt man kunne købe en med navn.

Jeg er meget interesseret i flere af denne slags.

4. april - Diverse ting fra M. Nielsen - Odense

4. april - Diverse ting fra M. Nielsen - Odense, som var den største forhandeler i provinsen. I samlingen har jeg lige fra de originale facadeskilte, til det mindste knaphulsemblem. Endvidere har jeg lagerbøgerne, så man kan se hvem der har købt hvilke motorcykel, samt på de fleste den første nummerplade... (Kan være vigtigt hvis man vil have første nummerplade på sin Nimbus).

3. april - Diverse ting fra CV Hansen - Nimbus forhandler.

3. april - Diverse ting fra CV Hansen - Nimbus forhandler. Var nok den største forhandler i Københavns området (Frederiksberg). Han var en der godt kunne lide "marskandise" op havde lavet også sine egne Nimbus brochure, samt masser af reklameting.

2. april - Gamle originale emblemer - mærker - pins

2. april - Gamle originale emblemer - mærker - pins ! Jeg har også en kasse med "nye" emblemer som bl.a. handles på stumpemarkeder mm. men jeg syntes selvfølgelig at disse er de mest spændende, da bag dem er en lille historie (som man desværre ikke kender).

1. april - Metalskilte - forhandler skilte

1. april - Metalskilte - forhandler skilte, som forhandlerne satte på Nimbussen som reklame for hvem der havde solgt eller var værkstedet, disse har ordet NIMBUS...

Jeg han en tavle mere med forhandler skilte, med Nimbus forhandler, men på dem står ordet Nimbus ikke, så de er på en anden tavle.